Στέκι

Το ελευθεριακό στέκι «Πικροδάφνη»
 
..είναι ένας χώρος ανοιχτός σε όλους όσους σέβονται τον ανοιχτό του χαρακτήρα. Σε όσους δεν δέχονται να κλειστούν στα εμπορευματικά και εξουσιαστικά καλούπια που μας επιβάλλουν, αλλά προσπαθούν μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες να αγωνιστούν και να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους. Το στέκι ως εκ τούτου δεν έχει καμία σχέση(παρά μόνο εχθρική)  με οποιοδήποτε κόμμα, δημοτική αρχή, επιχείρηση, κρατικό οργανισμό.
 
Στο στέκι λειτουργούν σχεδόν από την αρχή του εγχειρήματος(2000) δανειστική βιβλιοθήκη-ταινιοθήκη, μουσικό στούντιο και καφενείο, ενώ παραδίδονται μαθήματα μουσικών οργάνων και παραγωγής-επεξεργασίας ήχου και εικόνας. Διοργανώνονται ακόμη, συναυλίες, θεατρικά, βιντεοπροβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, πολιτικές εκδηλώσεις-συζητήσεις, εξωτερικές δράσεις και παρεμβάσεις, εκδόσεις εντύπων κ.α.
 
Αποφάσεις για τη λειτουργία του στεκιού παίρνει η γενική του συνέλευση, στην οποία συμμετέχουν ισότιμα και οικειοθελώς όσοι ενδιαφέρονται να συνδιαμορφώσουν, ενώ τα έξοδα του χώρου καλύπτονται απ’ την ελεύθερη (άρα και συνειδητή) συνεισφορά του καθένα.   

Κάθε Πέμπτη  μετά τις 20:00

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ