ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΚΚΕ – ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Oct 30 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΚΚΕ – ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Οι 48ωρες απεργίες και οι μαζικές διαδηλώσεις στις 19/10, με πάνω από 300.000ανθρώπους να έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας, καθώς και η μαζικήσυγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 20/10, την ημέρα που ψηφιζόταν τοπολυνομοσχέδιο, έδωσαν το στίγμα της μαζικότητας και της δυναμικής που μπορείνα επιδείξει η κοινωνία απέναντι στους δυνάστες της. Μεγάλο κομμάτι αυτού τουκόσμου που κατέβηκε στο δρόμο, όπως και στις 28-29/06, ήταν οργισμένο καιαποφασισμένο να συγκρουστεί με τις σάπιες κομματικές «ιδεολογίες», με τουςξεπουλημένους συνδικαλιστές, με τα 300 παράσιτα της βουλής και το ξοφλημένοσύστημα που με νύχια και δόντια προσπαθούν να σώσουν. Ήταν αποφασισμένο νασυγκρουστεί και με τις δυνάμεις καταστολής, με όποιο μέσο διέθετε και το έκανε…
Αυτή η νέα κοινωνική πραγματικότητα είναι που τους έχει κάνει να τρέμουνμήπως χάσουν όχι μόνο την εξουσία τους αλλά και τα κεφάλια τους.
Ποιος θα γίνει λοιπόν ο εγγυητής της διαφύλαξης του αστικού πολιτεύματος, σεαυτή την κρίσιμη στιγμή, όπου όλος ο κόσμος μιλάει για ανατροπή του υπάρχοντοςπολιτικού συστήματος; Ποιος θα μπορούσε να το κάνει τόσο «καλά», ώστε να μηφανεί πάλι ότι το κράτος εξαπολύει τις δολοφονικές ορδές καταστολής του; Ήδη απότα βραδινά δελτία ειδήσεων στις 19/10 γινόταν έμμεση έκκληση στο ΚΚΕ ναδιαφυλάξει την ομαλή λειτουργία του κοινοβουλίου για την ψήφιση τουπολυνομοσχεδίου.
Έτσι το πρωί της Πέμπτης τα συνήθη κορδόνια των ΜΑΤ που κάθονται με πλάτητη βουλή, δείχνοντας στον κόσμο ποιους προστατεύουν, είχαν αντικατασταθεί απότους κόκκινους φρουρούς του ΚΚΕ, λειτουργώντας σαν παρακράτος.
Παρά τις σαθρές προσπάθειες του ΠΑΜΕ να πείσει τον κόσμο ότι οι κρανοφόροιροπαλοφόροι του βρίσκονταν για να προστατέψουν τη συγκέντρωσή του, η παράταξήτους και μόνο κραδαίνοντας παλούκια απέναντι στο υπόλοιπο σώμα της διαδήλωσηςμε πλάτη στο κοινοβούλιο κατέδειξε τον πραγματικό τους σκοπό.
Στις 20/10 το κόμμα του λαού, έγινε ο εχθρός του λαού και παρέταξε τις δυνάμειςκαταστολής του (ΠΑΜΕ, ΚΝΑΤ) προστατεύοντας τη βουλή και τα καθίκια πουψήφιζαν τα χειρότερα αντιεργάτικα μέτρα. Με το γνωστό τραμπούκικο τρόπο τουςεμπόδιζαν όλο τον κόσμο να προσεγγίσει τη βουλή.
Κάποια στιγμή όταν το μπλόκ του Δεν Πληρώνω προσπάθησε να βγει στηνΑμαλίας από τη Β. Γεωργίου, απωθήθηκε από τις παραταγμένες δυνάμεις του ΚΚΕ.Τότε αρκετός κόσμος που συμμετείχε στη συγκέντρωση, άρχισε να απαιτεί από τοΚΚΕ να αφήσει τον κόσμο να περάσει και να βγει στην Αμαλίας. Το ΚΚΕ επιτέθηκεμε τα στυλιάρια του στον κόσμο που τους έβριζε και τους αποδοκίμαζε, ότι έχουνγίνει χειρότεροι κι από τα ματ.
Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ των φρουρών του ΚΚΕ και του υπόλοιπουκόσμου. Έπειτα έσπασαν το μπλοκ τους στα δυο για να ανοίξουν δρόμο στα ΜΑΤ ναεπιτεθούν στους υπόλοιπους διαδηλωτές, ενώ από τα μεγάφωνα τους φώναζαν«Ντου, τσακίστε τους!» και χτυπούσαν κόσμο αδιακρίτως. Έφτασαν μέχρι το σημείο,χρησιμοποιώντας τις τακτικές της αστυνομίας, να επιχειρήσουν να κυκλώσουν τομαχητικό κομμάτι του κόσμου στη Β. Γεωργίου. Δεν τους βγήκε όμως, γιατί δενυπολόγισαν καλά ούτε το πλήθος του κόσμου αλλά ούτε και τη δυναμική του. Οκόσμος αντιμετώπισε αυτούς που πήραν το ρόλο των ΜΑΤ, όπως θα συμπεριφερότανστα ΜΑΤ. Τότε βγήκαν οι συνεργάτες τους οι ματατζήδες και δημιούργησανπροστατευτικό κλοιό γύρω τους. Μόλις αποχώρησε το ΚΚΕ, άρχισε πια ησυντονισμένη επιχείρηση των ματ και δέλτα για τη διάλυση της συγκέντρωσης.
Η προπαγάνδα βέβαια του ΚΚΕ μετράει πολλές δεκαετίες εμπειρίας στηδιαστρέβλωση της αλήθειας και την παραποίηση της ιστορίας. Όσοι είναι έξω από τοκομματικό μαντρί και επιλέγουν το δρόμο της σύγκρουσης, βαφτίζονταιπροβοκάτορες, ασφαλίτες, πράκτορες… Οι δεκάδες εικόνες όμως και τα βίντεο πουδείχνουν την αγαστή συνεργασία ματ και ΚΚΕ εναντίον των υπόλοιπων διαδηλωτών,κάνουν την προπαγάνδα του Περισού και των ΜΜΕ, απλώς γελοία. Βάφτισαν ωςδιαδηλωτές μόνο τα μέλη του ΚΚΕ, οι οποίοι ενώ φορούσαν κράνη και κρατούσανστυλιάρια και χτυπούσαν το κόσμο, για τα ΜΜΕ δεν ήταν κουκουλοφόροι, ενώ οιχιλιάδες κόσμου που αντεπιτίθονταν και γιουχάριζαν το ΚΚΕ ήταν 200κουκουλοφόροι που χτυπούσαν ειρηνικούς διαδηλωτές.
Έφτασε ακόμα και στο σημείο να ξεπουλήσει την ζωή ενός δικού τουσυνδικαλιστή, προσπαθώντας να πείσει ότι ο θάνατός του προήλθε από τιςσυγκρούσεις ΠΑΜΕ – διαδηλωτών, ενώ αποδεδειγμένα ο οικοδόμος ΔημήτρηςΚοτζαρίδης σύμφωνα με μαρτυρίες των γιατρών αλλά και του οικογενειακού τουκύκλου, πέθανε από ανακοπή λόγω εισπνοής μεγάλης ποσότητας χημικών.
Πέταξαν τον νεκρό τους στα σκυλιά, προσπαθώντας να αντλήσουν πολιτικήυπεραξία από το γεγονός, αποφεύγοντας σύγκρουση με τον πραγματικό υπαίτιο τηςδολοφονίας.
Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος που κατεβαίνει στο δρόμο έχει πια συνειδητοποιήσειπολύ καλά τι ρόλο παίζουν τα μμε, όταν μιλάνε για 200 κουκουλοφόρους που κάνουνμπάχαλα. Στο δρόμο η αλήθεια είναι ότι είναι χιλιάδες πια αυτοί που επιλέγουν τησύγκρουση, άνθρωποι κάθε ηλικίας, που βιώνουν πια τον ταξικό και κοινωνικόπόλεμο καθημερινά. Ας καταλάβουν όσοι μιλάνε για κοινωνική εξέγερση καιεπανάσταση, ότι αυτή γίνεται και με τη χρήση μέσων κινηματικής αντί-βίας. Σ’ αυτότο πόλεμο το ΚΚΕ απλά στάθηκε απέναντι στην κοινωνία, αποδεικνύοντας γι’ άλλημια φορά ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα οργανωμένο κομματικό μηχανισμό, πουορέγεται ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της εξουσίας.
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε εκτός από την Αθήνα, στα Γιάννενα, στο Ρέθυμνοκαι στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας σύσσωμη την πολιτική και μηντιακή να επαινεί τηνστάση του ΚΚΕ.
“όταν ο εχθρός σου σε επαινεί, γύρνα πίσω σου και κοίταξε που έχεις κάνειλάθος”Βλαντιμίρ Λένιν
25/20/2011Ελευθεριακό Στέκι ΠικροδάφνηΑναρχικοί από Δάφνη, άνω Γλυφάδα, Ελληνικό