κείμενο

warning: Creating default object from empty value in /var/www/drupal-6.19/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 34.

Γιατί ο φασισμός δεν θα τσακιστεί από το κράτος…

Nov 12 2013

[κείμενο του Συντονισμού Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα νότιας-ανατολικής Αθήνας]

Γιατί ο φασισμός δεν θα τσακιστεί από το κράτος…
 
Ζούμε σε μια εποχή που ο καπιταλισμός αναδιαρθρώνεται σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και έχει εξαπολύσει μια ολομέτωπη επίθεση στους εκμεταλλευόμενους. Το κράτος, με πρόφαση τη σωτηρία της οικονομίας και με στόχο τη σωτηρία του κεφαλαίου, έχει περάσει σε μια φάση διαρκούς έκτακτης ανάγκης, καταστέλλοντας κάθε κοινωνικό-ταξικό αγώνα. Οι πρακτικές είναι ποικίλες: κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, επιστρατεύσεις απεργών, έντονη αστυνομοκρατία, βίαιη καταστολή, αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου με τρομονόμους (Άρθρο 187). Σε αυτή την κατεύθυνση άλλη μια χρυσή εφεδρεία του κράτους διαχρονικά είναι οι φασίστες.
 
Σε μια κοινωνία κατακερματισμένη, οικονομικά εξαθλιωμένη, με το ένα κομμάτι εκμεταλλευόμενων να στρέφεται ενάντια στο άλλο και με την απουσία ευρύτερης κινηματικής συγκρότησης, το έδαφος ήταν γόνιμο για να προωθηθεί από κράτος και κεφάλαιο η φασιστική οργάνωση της Χ.Α. ως ένας ακόμα επίδοξος σωτήρας, προκειμένου να αποτραπεί η έκφραση δυσαρέσκειας μέσα από το επαναστατικό κίνημα.

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ [κείμενο του στεκιού]

Sep 29 2011

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ
 
 
Διαλύθηκαν και οι τελευταίες αυταπάτες που έτρεφαν ορισμένοι για μία “δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση”, που αντικατοπτρίζει την πλειοψηφία του λαού. Τα νούμερα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών του 2009, με πάνω από 30% αποχή, 2,04% άκυρα και 40 έδρες πριμ στο πρώτο κόμμα, ήταν μόνο η αρχή για να καταλάβουμε πως ότι και να ψηφίσει ο λαός, τροποποιούν έτσι τον εκλογικό νόμο, που και μόνοι τους να ψηφίσουν τους εαυτούς τους θα βγουν με “ισχυρή λαϊκή εντολή”.
 

Λευτεριά στον αναρχικό αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη

Mar 3 2011

Το απόγευμα της Τρίτης 1/3 πραγματοποιήθηκε από το ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη και συντρόφους από τις γύρω περιοχές παρέμβαση με μικροφωνική, μοίρασμα κειμένων, μαζική αφισοκόληση και χαρτοπανό στα πλαίσια των κινήσεων αλληλεγγύης στον Άρη Σειρινίδη, η δίκη του οποίου έχει προγραμματιστεί για τις 9/3.
 
Πέμπτη 3 Μαρτίου 6:00 μμ: Συγκέντρωση & Πορεία, Προπύλαια
Τετάρτη 9 Μάρτη 9:00 πμ: Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων
 
 
[χαρτοπανό]
 
ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:
 
Λευτεριά στον αναρχικό αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη
[Δίκη: 9 Μάρτη]
 
Από το βράδυ της 3ης Μαΐου ξεκίνησε μια μεθοδευμένη επιχείρηση με στόχο τη φυσική και πολιτική ομηρία του αναρχικού αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη. Η σύλληψη του Άρη Σειρηνίδη σε τυχαίο μπλόκο στην περιοχή του Κεραμεικού αποτέλεσε, όπως αποδείχθηκε, μια μοναδική ευκαιρία για κράτος και ΜΜΕ, να εφαρμόσουν μεθόδους εκδίκησης και «παραδειγματισμού» απέναντι στον ίδιο και σε όλους εκείνους που με συνέπεια αντιστέκονται.
Μετά τις άκαρπες προσπάθειες να του αποδοθούν κατηγορίες που στόχο είχαν την ηθική σπίλωση του ίδιου και κατ’ επέκταση του αντιεξουσιαστικού χώρου, το κράτος κατέφυγε στο βαρύ πυροβολικό της επιστημονικοφανούς «έρευνας DNA». Ο Άρης Σειρηνίδης, γνωστός για τη μακροχρόνια παρουσία του στους κοινωνικούς αγώνες, λίγα λεπτά πριν αφεθεί ελεύθερος, κατηγορήθηκε με νέο ένταλμα για μια ξεχασμένη υπόθεση πυροβολισμού κλούβας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια τον Ιούλιο του 2009

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ

Dec 17 2010

[ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ το ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12 στις 12.00 πμ ]
 
[update] εικόνες από την παρέμβαση: 1 2 3 4
 
 Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ   [ pdf
 
  Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε την πλατεία Αλ. Παναγούλη να μετατρέπεται σε πάρκινγκ και αυλή της καφετέριας που βρίσκεται πάνω στην πλατεία. Ο δήμος Αγ. Δημητρίου έδωσε το αναψυκτήριο, που βρίσκεται πάνω στην πλατεία σε ιδιώτη, ο οποίος έχει καταπατήσει με τραπεζοκαθίσματα ένα μεγάλο κομμάτι της πλατείας. Ταυτόχρονα, ένα κομμάτι της μετατρέπεται σε πάρκινγκ