κείμενα

warning: Creating default object from empty value in /var/www/drupal-6.19/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 34.

Σε ένα σύστημα αδιέξοδο δεν υπάρχει επιστροφή παρά μόνο διαρκής πόλεμος

Nov 19 2013

Δεν υπάρχει επιστροφή. Ο καπιταλισμός αφήνει πίσω του κάθε μοντέλο κοινωνικού κράτους, θεωρώντας οι κύριοι θιασώτες του, τα μεγάλα αφεντικά δηλαδή και οι εκάστοτε κυβερνητικοί εντολοδόχοι του, πως ήρθε ο καιρός πλέον για τον ολοκληρωτικό του θρίαμβο. Η πίεση του πάλαι ποτέ κραταιού ανατολικού μπλοκ, σε συνδυασμό με τους εργατικούς/συνδικαλιστικούς αγώνες στις λεγόμενες δυτικές χώρες και με την αναγκαιότητα ανοικοδόμησης μετά τον καταστροφικό β΄ παγκόσμιο πόλεμο, αποτελούν ορισμένες από τις βασικές ράγες πάνω στις οποίες η ανθρωπότητα διέτρεξε την ιστορία της στο β΄ μισό του εικοστού αιώνα. Οι συνθήκες αυτές επέβαλαν μία πολιτική μοιράσματος ενός μέρους του χρήματος και της ιδιοκτησίας, διαμορφώνοντας παράλληλα μία αστική δημοκρατία που περιέπλεκε με τον μεγαλύτερο δυνατό τρόπο το κράτος με την κοινωνία.
 
Σήμερα, όλη αυτή η πρότερη κατάσταση

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΧΗ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ / κείμενο του Στεκιού

May 1 2012

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΧΗ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
 
Οι εκλογές που πρόκειται να γίνουν, δεν θυμίζουν τις φαρσοκωμωδίες των προηγούμενων ετών, αντίθετα μπορούν να σηματοδοτήσουν και να επισφραγίσουν όλα αυτά που πρόκειται να συμβούν στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό πεδίο.

Περί αυτοοργάνωσης των ήχων…

Sep 30 2009

ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΗΧΩΝ…

     Από την αρχή της ύπαρξης του στεκιού(00’), εκφράστηκε από αρκετά μέλη του εγχειρήματος η επιθυμία ένα δωμάτιο του κτιρίου να μετατραπεί σε ένα δημιουργικό χώρο μουσικής έκφρασης και πειραματισμού, που θα τον χαρακτήριζαν οι αρχές της αντιιεραρχίας, της αντιεμπορευματικής χρήσης και της ομοφωνίας στη λήψη των αποφάσεων. Αρχές που διέπουν άλλωστε και το ίδιο το στέκι. Χάρη στην προσωπική δουλειά και το μεράκι ανθρώπων που ήθελαν να πάει τά αυτή η δημιουργική προοπτική και με έξοδα που καλύφθηκαν αποκλειστικά από τους ίδιους, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός, καθώς επίσης και από φίλους που κατανόησαν τη σημασία του όλου εγχειρήματος, ένα μουσικό studio έγινε πραγματικότητα και  λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια.

Επικοινωνία

 
Το mail του στεκιού είναι steki_pikrodafni@espiv.net
*προσοχή:: το παλιότερο email μας ( steki_pikrodafni@yahoo.gr) δε λειτουργεί πια
και η φυσική διεύθυνσή του: Αγ. Βασιλείου και Π.Π.Γερμανού 22, Μπραχάμι

Στέκι

Το ελευθεριακό στέκι «Πικροδάφνη»
 
..είναι ένας χώρος ανοιχτός σε όλους όσους σέβονται τον ανοιχτό του χαρακτήρα. Σε όσους δεν δέχονται να κλειστούν στα εμπορευματικά και εξουσιαστικά καλούπια που μας επιβάλλουν, αλλά προσπαθούν μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες να αγωνιστούν και να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους. Το στέκι ως εκ τούτου δεν έχει καμία σχέση(παρά μόνο εχθρική)  με οποιοδήποτε κόμμα, δημοτική αρχή, επιχείρηση, κρατικό οργανισμό.
 

…ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ...

Sep 23 2009

…ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ  ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ...

(ένα freestyle και μια πρόσκληση ανοιχτή)

Δήμαρχοι, εξουσία, εκλογές, πολιτικά θηρία, ρουσφέτια και γλειψίματα, όμορφη κοινωνία…/
Γεμάτη ευαισθησίες και δικαιολογίες, αφού μια φορά το χρόνο σου στήνει συναυλίες,/
να βγεις, να τραγουδήσεις και να τους διαφημίσεις, να ξεχάσεις πως σου κάθονται στο σβέρκο, να τους κουβαλήσεις/
πάνω στη σκηνή, για να σε προλογίσουν, να μας δουν σαν ψηφοφόρους και να μας τα ζαλίσουν. Τα τσιράκια τους θα σπεύσουν να χειροκροτήσουν, μα ποντάρουμε σ’ αυτούς που γιουχαίσματα θ’ αρχίσουν./